Sunday, November 28, 2010

Trip 2 Tanjung Emas, Muar

28 nov 2010, ahad....wah...kami jln g...cm xknl erti penat pla kami ni kn...padahal sok de paper ni tau..laz paper g..paper mandarin..huhu...trip kami kali ni p Tanjung Emas, Muar...madi pnye plan la ni..kata de Pesta Air kt sn...kul11 kami gerak p...lps anta brg2 ku yg bertimbun + berlambak + Bertimpa2....hahahha....kami p dua keta kali ni....wanie, eva, hanis, qaim, madi, anip, fadzil, nana & efa....kami smpi2 muo ni..tgk event da abis...ppeerrggghhh...sia2 je dtg..da abis pn..org tgh kemas brg de la...tp kami mmg menang gambr la...huhu

Den kami berkenalan ngn fmly madi pla...ok la family madi..siap bg kami mkn g...mmg rosak la diet aku..huhuhu...lps mkn kami cte2 ngn fmly madi..n yg paling bez men buai kt uma madi..hahahha....agak lme la gak kami lepak kt uma madi ni...rsa cm mata pn da nk nek layu..huhu..kira2 kul4 kami memulakan perjalanan pulang ke kolej...tp b4 tu...kami smpt singgah d Hentian Mahkota, Parit Sinin...k la...nk smbung stdy mandarin...doakan my laz paper sok k...hihihi








Tanjung Emas, Muar




Hentian Mahkota, Parit Sinin

Saturday, November 27, 2010

Celebrate Birthday Yana (sweet 18)

Semalam da overnyte…mlm ni pla aktiviti kteorg celebrate bday yana…tanggal 27 November 2010…melakar sejarahnye…kami sume berkumpul d Tasik Kayak UTHM sblm kul12..ni yana sndri invite kami n beli kek…ha..ni kek je..ingt kteorg akan lepaskan gtu je bday girl…lepas je tiup lilin..kami sume da sapu krim kt muka bday gurl…stat ni la…PEPERANGAN BERMULA...

Tepung Gandum + Tepung Ubi + Tepung Jagung + Telor = ??????

Haha…ni bukan rumus math or so on k..ni la adunan kami khas tuk bday gurl…hahah…lps kami kne kn bday gurl…die pla yg serang kami…kami sume pe g..lari la…xkn nk dok serah dri je kn…masing2 menyelamatkan diri…tp laz2 sume pn kene…berkejar2 kne serang…bau pn dah cm pe nta…hahahha…aku pn xtau la thn ke x..kotor nye kami lps celebration ni…nk msok kolej da xleh..coz da kul1…laz2 p lbry je la ngn bau semacam ni…yg len sume bez la…smpt blik mnd…huhu..aku pla..terpaksa la thn smpi pagi cmni..huhu..neway…happy sgt mlm ni…hahah…2 bday gurl…HAPPY BIRTHDAY YANA…n sowe tuk plan kami rancang tnpa pengetahuan u k…hihihii….tuk pembaca...saksikan kegilaan kami pada mlm celebrate..hihihi










Kecian c bday gurl..huhuuh

Ni la kami2 selepas puas mengerjakan org..huahuahua

Friday, November 26, 2010

Overnyte After Paper Math (Final)

26 November 2010, arini paper math..huhu…ni la paper kedua killer semester ni bg kami selain geology…mmg TERBAIK la paper ni…nta btul ke x aku wat 2…tawakal je la..kami sume da berusaha…berkampung kt lbry smpi pagi..mata pn da rabak…

Lepas abis je paper math…wanie, madi, qaim, eva, hanis, fadzil, afnan, latifi, chot & ana…terus kuar enjoy….1st niat kami nk p mkn kerang…tp d sebabkan da mlm..kami mkn je la kt sri bengkal…but…after that…kami p karaoke kt Square One…hahah…lps karaoke ingtkn nk blk..tp ttba de plan baru pla…plan tgk wyg cte THE NEXT 3 DOOR…tgk wyg pn midnight movie..pe lg…overnyte la…lps tgk wyg kami lepak kt dataran penggaram…kt cni latifi ajo kami menari zapin…keras bdn ha…hihi…da abis berjoget, kami men game ‘True Or Dare’ pla…tau x game pe ni??de yg x tau?? Ok la..myb de yg tau n myb de yg xtau gak la..ni nk terangkn ni..game ni cm game JUJUR la org kata..

botol kita pusingkan..

den bila botol 2 da abis berenti..

tgk botol 2 berenti menghala ke mana..

den org yg pusing btol td leh tnye pape je kt org 2..

Tapi dengan syarat org 2 memilih TRUE..

Kalau la org 2 memilih DARE…

Die kne wat pe je yg pemusing btol 2 suh wat..


Game ni sebenarnye game JUJUR…kteorg kne jujur bg setiap jawapan..kan senang je game ni kn???lps ni korg la pla leh men..huhu…jam da menunjukkan kul6 pagi…kami pn gerak ke mcD…breakfast dlu b4 blk kolej…huhuhu…now..tym 2 sleep…ZZZZZZzzzzzzzzzzz……..








Monday, November 22, 2010

Pantai Senggarang, Johor




Mesti sume tertanya2 kn...pe yg de kt Pantai Senggarang ni...sbnrnye...wanie pn xtau...hahhaha...den smpi cni bru tau...wah..akhirnye aku jmp pantai yg sebenar kt Batu Pahat ni..beznye...bez la konsep cni..cm Kampung Nelayan...mmg nice la view die...aku siap wat photoshoot g kt cni..hahahha...xnk lepaskan peluang 2...view2 yg cantik, mantop, n terbaik ni d abaikan cm 2 je...hahahha...den photographer aku yg x bertauliah pada kali c IDAHAM BIN ASUM atau lebih d kenali dengan nama MAHADI BIN MUSA...hahahahha...

Kami tiba d cni ptg gak la..coz ni pn plan laz minit...padahal sok stat paper final kot...hahah...ala..anggap je ni release tension...huahuahua...pada kira2 jam4...dpt msg dr Nik Afnan tnye nk join p Pantai Senggarang x...aku teros kata nk...hahha..klu nk tau..aku bru je bgn tym nih..isk isk isk...apela anak dara bru bgn tdo kul4 ptg...huhu..klu mak tau ni..kompom aku kne bebel da..hahahh...

Kat cni kami mkn kerang sambal goreng...eh..btul ke namanye 2??? hantam je la..yg aku tau telan...hahha...ok la..not bad..kerangnye pn sodap...even x abis mkn..hahha..xlarat la nk mkn sowg 1 mangkuk tue..len kali kne share...tmbh g ngn org yg x kuat mcm aku ni..hahahha...da mlm kami blik la...sbb sok my 1st paper final!!! wish me gudluck k kwn2..hihihi


Ni la antara yg datang..
(tambah sorg g yg tukang gambo ni erk)..
hihihi


Ni la gaya yg bek...
Budaya Membaca...
(gara2 sok start paper final la ni)...
hihihi


Gelagat keana2kan kami...
comey kn???
hahahha


Sedang Menikmati KERANG!!!!
Nyum Nyum Nyum..















Wednesday, November 17, 2010

Coretan Hari Raya Haji 2010

17 nov 2010, telah d isytiharkan hari raya haji 2010...huhuh...mls la nk cte sal sejarah2 terbitnye raya haji ni..korg pn spptnye da tau sal pengobanan2 ni kn...Pendidikan Islam UPSR & SPM pn de...hahah...

ni..nk cte pe wanie wat kt UTHM ni menyambut raya perantauan wat kali ke3...huhu..mula2, sedey 2 mmg la sedey gak..yela..dgr takbir raya...tnpa fmly...mlm raya, wanie, ayu, ct, kak yan & karlina kuar p beli brg dapur kt BP Mall & Carrefour...kteorg rembat Multi Cooker...ni kes nk msk2 pagi raya la ni...kteorg plan nk wat Spagetti tau..hahah...spe kata kteorg x raya..raya tau...lps beli brg..kami karaoke kt Square One smpi mall tutup..hahahh..lps tension stdy nk final kn..huhu..xingt dunia bila da pgg mic..siap berjoget, bergelek..ooooppppsssss...terlepas pla...alamak..terbongkar..hihiih...

Den pada pagi raya...bgn awal pagi ni..nk masak...1st kami goreng telur dlu..wah...wanginye...prot da lapar ni...huhu..den kami mula wat spegetti, cucur ikan bilis & bubur nasi...nyum nyum...cedap tau kami masak...spe nk??sila angkat kaki anda..hihi...pagi raya da kenyang2...kami pn tdo..hahah..mmg dasar ular sawa...Tapi stat ptg je...byk tul org kol2 ni...besa la...org femes kn..ecececeh...hahha..xde la...awie kol ucap selamat hari raya perantauan (jaat), den acik pie kol, n laz skali ni yg paling bez..fadzil kol...nk tau knp bez???sbb die ajk p beraya kt Batu Pahat...lps letak telepon je...dengan sepantas kilat n kelajuan supercas turbo...aku bersiap dengan bju kurung g...bek punya hasil....hahah...ayu pla aku arini...c agi terkezut...hahah

Kami p dua keta, wanie, fadzil, agi, amir, anip n sorg g mmbe bru knl...Asmawi...eh..ni bkn Mawi AF yg Raja SMS 2 tau..ni Mawi UTHM...hihi....kami p 3buah uma...smpi mlm kmi beraya tau...laz2 kami dapat BONTROT dr abg long n yazid..heheh..tanx spe2 yg bg 2...n ,lm pla..pe g..smbg study la...huhu..ok2..i got 2 go...nk study luk...final nexwek...GGGEEEERRRRRUUUNNN....=/


Uma Abg Long (Izzat)


Uma Iwan (Pakwe Ogy)


Uma Yazid (Mantan Mpp UMK)

Monday, November 15, 2010

Momentum Langkawi

Hai...im back again...pelik kn???dlm seminggu ni makin rajin pla aku wat entry ni..xtau la knp..tp mmg jari jemari aku yg runcing ni nk sgt taip keyboard..ececeh...hahhah..aku xkira..aku ttp nk wat entry aku harini...

Arini aku nk cte sal MOMENTUM, INERSIA and so on...hahah...ni bkn nye subjek fizik yg korg blajar mse SPM dlu tau..ni cme perumpamaan je...da hampir seminggu kem kt Pulau Langkawi berlalu kn...pejam celik pejam celik...cptnye la msa berlalu...tp kt FB..ikatan yg terjalin msa kt langkawi..mc hangat g..cte2 langkawi masi d perkatakan...gmbr2 kt langkawi pn masi sbuk g org upload...masing2 nk share pengalaman2 kt langkawi...

Wanie bkn nk cte sal gambo2 kt langkawi, gosip2 hangat la n mcm2 g..ni nk cte sal pe yg kami dpt sepanjang kt sn..even kami p sn x saling mengenali...tp hubungan kami sume smkin rapat selepas aktiviti...even kadang2 de pertelingkahan pendapt n sifat bersaing yg kuat tp kami masi blh bersama2..omputih kata together2..hahah....nk tau x pe yg menyatukan kami sume??

Lagu Sang Ulat Bulu & Masihkah Kau Ingat...

Dua lagu ni btul2 menyatukan kami semua...sampikn dlm bas pn kmi masih menyanyikn lagu ni ramai2...hebat x Momentum Langkawi ni pada kami...heheh...xrugi tau...n ramai kenalan bru kita dpt...Miz sangat MEMORI kt LANGKAWI...=)


Sunday, November 14, 2010

Study Week

Study week 3 minggu semakin berakhir..n final exam semakin menghampiri...dan keadaan diriku pada saat ini...

STRESS!!!

So, sepanjang minggu study ni marila kita semua amalkn petua...

HP??? BUANG!!
Facebook?? OFF!!
Friend/Family?? DISCONNECT!!


Saya memerlukan kelajuan SUPERCAS TURBO untuk backup semua subjek dalam
3minggu ini...

sepanjang minggu study ni...NOTA2 berterabur!! TIDO xckup!! MAKAN MINUM xteratur!! BILIK bersepah!! DIRI xterurus!! wwaaarrrgggghhhhh....ble nk selesai sume ni...cpt la abis...=(

Tapi kn...sejak study week ni...aku makin rajin berkampung kt LIBRARY UTHM...huhu...kt cni je la tempat yg sesuai nk wat study group smpi pagi...tmpt len mne leh...kang x pasal2 kne saman rm50..xckup ngn 2, kne tuduh wat maksiat pla..huhuu...isk3...


Meja yg bersepah nota & makanan


semua da down


Bila kepala kami da TING TONG


Bila Pagi Menjelang

Ketika Hati Ku Bersuara




Xtau pe mood arini ttba terasa nk wat entry...

suara ujan yg membisik...
rintisan air langit yg jatuh ke bumi..
guruh yg meneriak...
angin sejuk yg sempoi...
bantal2 ku yg empuk...
dan nota2 ku yg menentukan keputusan final exam aku semester ni...

cm bez jerk ayat aku...hihihi...

Tgk..lagu entry aku da tukar...sesuai ngn mood aku pada saat ni...sebelum ni lagu entry blog aku lagu Taubatku by Eren..sume yg masyuk blog aku mst komen

"sedeynye lagu",
"wah..taubat aku dgr lagu blog ko",
"lagu pe 2 erk??lme2 dgr cm bez pla",
"insaf jap aku dgr lagu blog ko"

aaaaannnnnddddd SO ON....hihihi...

time kasih kepada yang mengomen...toceh toceh...hihihi...




Xtau la pe dlm kepala aku sekarang...nk study tp knp smgt aku nk study xkuat...cm xde kesedaran pla Final Exam da dekat ni..n aku byk g x cover...adui...Siti Nurizwani Binti Mansor(nama diberi oleh bonda n ayahanda yg TERcinta)!! Plez la wake up ur mind n soul....u must stdy!!!....u can do it..u can do it..yyyeeaaahhh Chaiyok Chaiyok...

Hari Raya Haji semakin menghampiri...n aku pn masih terkial2 mne aku nk blk ni???klu blk kg nnt stdy aku cmnr??klu dok cni bas xde...cafe x buka...cmnr aku nk hidup??cm better je aku blk...tp nk blk mne???adui..hati menjerit...otak memberontak..cm nk terkeluar da kepala aku pikir sal ni...dalam kepala aku sekarang...

Aku Nak Balik Kota Kinabalu!!!
Aku Nak Jumpa Mak, Ayah & Adik2 Aku!!!
Aku Dah Tension Kat Sini!!!
Aku Rindu Uma, Bilik & FAMILY Aku!!!
Aku Nak Balik Kota Kinabalu!!!




Entah la ble aku dpt blk sn g...& yang paling penting...aku nk jmp org2 yg aku syg kt sn...rindu nk lepak2 ngn korg..bergelak2 ketawa...& bergila2 bersama smpi xhengat dunia kekadang...huhuu...Really Really Miz U All....=(

Thursday, November 11, 2010

Kursus Bina Tatanegara (BTN) @ Pantai Cenang, Pulau langkawi


Pada 7-11 nov 2010, wanie join trip p pulau langkawi...huhu...kami berkumpul d HEP pd jam9..den msa otw p HEP...wanie, aiman n keyqi p amik en kerol kt uma..huhu...setelah sume da de..kami gerak ke Jentayu..makan dlu...tkut lapo dlm perjalanannnt..yela...12jam kot...lme 2...huhuuh...sepanjang perjalanan wanie kompom la tdo je..heheh...xde pe nk wat kn..tp dlm tdo 2..perasan gak la bas byk kali berenti..org nk p toilet kn..huhu...


Batu Pahat --> Langkawi


Pada 8 nov 2010, kira2 jam10 kami da selamat smpi kt jeti Kuala Perlis...feri d jadualkn jam11.30..masa ni klu nk mnd n brus gg..wat la..tp ramai gak la x mnd...hahah..ingtkan blk resort dlu...bru jln2..rupanya sangkaan meleset..kami kne bw p jln2 dlu bru blk resort...masa ni perfume jela jd penyelamat...hahah..mmg mcm2 la aku hidu...da nek pening kepala aku tau..huhu..feri da smpi..n kami pn selamat smpi ke Pulau Langkawi...beznye rasa tau...huhu..kami d bahagi dua kumpulan n d beri briefing ckt b4 jln..

1st kami kne bw p kilang gamat...nk tau x..kteorg p celup tgn kt kuali yg tgh masak minyak gamat...agak2 la..melecur x tgn kami...xmelecur pn...comey molek g tgn2 kami..klu melecur pn..gamat kn de...hahah...kami d perkenalkan dengan mcm2 la jenis gamat serta kegunaannye..da sejam kami d sn...n de gak yg angkut gamat2 2 blk...kami pn bergerak ke Cable Car..wah..ni yg pling d nnt sbnrnye...huhu

wah...dr jauh da nmpk Cable Car 'terbang atas langit' tau..hahhaha..smpi2..kami jln2 sekitar cable car sementara tgu waktu mkn n solat..lps 2 je kami sume p Cable Car..Cable Car IM COMING!!!!...xtau la klu org len...tp aku mmg excited gler..coz i very like pd KETINGGIAN..klu sal ketinggian aku ni jgn cte la..kebetulan kot..hahahh...1 cable car 6 person...so, stat la org cari patner dorg..huhu..de dua stesen..stesen pertama kami xnk trun...stesen kedua kami trun..w
ah...sjuk kt atas...kabus g...terasa cm kt kundasang pla..ttba rasa nk blk KK...huhu...da puas lepak kt atas n gambr...kami mula gerak ke bwh coz da smpi limit masa..kul4 ptg...huhu..sampai je kami kt bas..kami d beri briefing g skali pe aktiviti kami pd mlm ni...huhu..pki bju kurung...adei..kami di bw ke tempat penginapan...nk tau kt mne?? Sandy Beach Resort, Pantai Cenang...huhuu..da dpt rakan sebilik iaitu Eva n Anis...kunci pn da dpt..mls tuk rebahkn bdn ke katil pla..huhuu


Jeti Kuala Perlis


Jeti Pulau Langkawi


Kilang Gamat



Cable car, Pulau Langkawi

9 nov 2010, pagi2 bgn tdo kecoh xde air...xmnd terus p kawad..adei...den lps je sarapan..kami trus blk blik mandi..nsb bek da de air..huhu...den da siap2..kami pn ikut la program arini...ceramah n LDK spt yg d jadualkn..LDK kami pd arini..kami d beri tugasan kne intervew penduduk tempatan ttg pembangunan sekitar Pantai Cenang ni selama sejam...wah..mencabar gak la..den petang pn tiba..ni la yg paling d tggu sbnrnye..aktiviti RIADAH..kami mengahabiskan masa kt beach...xrasa nk mnd arini coz mmg xde mud pn nk trun beach coz dlm kpala cume nk tdo je...hahah...kt beach juz jln2 n bergambo jela..xpe..jln2 dlu...kenali kawasan sekeliling...huhu..mlm pla kami curi2 kuar p pantai...sshhh...kami sbnrnye d larang kuar dr resort mlm2..ni pn seludup kuar la..hahahha...jln2...den blk jam2...sblm blk 2 smpt mkn roti canai kt kedai mamak..huhu

Pantai Cenang


Pantai Cenang & Kedai Mamak


10 nov 2010, arini mmg bgn lmbt la..gara2 kuar mlm td..kami 1 bilik escape senaman pagi n sarapan...hahah..den bgn2 siap2 trus p ceramah...wah...topik mmg BEZ la...Perlembagaan Malaysia...aku siap terlentok g kejap..huhu..ngantuk gler...hahahha..

Den ptg pla cm biase...BEACH!!!! kali ni aku nekad nk TERJUN..huhu...smpi bilik, tukar bju den trus p beach..huhu..kteorg p servay2 Banana Boat..laz2 dpt yg pling murah rm10..wah..pe lg...xsabar ni nk nek..akhirnye merasa gak aku nek banana boat...kt karambunai asyik x dpt je nek ni kn..hahah...lps byr...n kami wat group 7org...masa tuk operasi...kami d bw ke tgh laut...den smpi tepi ckit kami d jatuhkan...adui na...hmpir lemas pn de...yela..x ready g...mmg terminum air masin byk la..mmg masin gler la...wweeeekkkk....huhu...den tgk team fadzil tgh wat istana pasir die...de yg baling2 pasir...de yg men bola sepak pantai..n aku pla..nk tau x wat pe?? jeng jeng jeng...tgh menanamkn dri kt pantai...hahah...dorg yg tukang tanam g la sengal wat bnde2 xptt..mmg nk kena la korg ni tau...huhu..lps pus men air n pasir..kami gerak ke Big Apple pla..huhu..Big Apple Mali...madi belanja 1 donat...en kerol blanja 1 donat...huhu..mmg kenyang gler la aku arini...hihi

Malam pla..kami de BBQ..huhu..spe x mkn rugi...tp aku pn mkn ckit je.rasanye cm kenyang gler..xleh msok byk...dpt rasa 2 sudu nasi, ayam seketul n ikan seketul...2 jela yg termampu..huhu..lps mkn kami de LDK g skali..hmm..cmnr nk cter k..kami d beri kepingan puzzle yg mne sebahagiannye berada d kumpulan len..tp kami d larang berkomunikasi sesama ahli n berinteraksi ngn kump len...so nk wat cmnr 2??kami jd org bisu..masa yg d beri adalah 30minit...d cni kami d uji kawalan emosi kami..setelah 2jam 30minit...akhirnye selesai la..bygkan la...masa yg d beri 30minit tuk selesaikan tp kami mengambil msa 2jam 30 minit tuk selesai kn..mmg lmbt gler la..siap de yg nngs g...huhu..selepas selesai kami d saji vdeo ttg peperangan...2 adalah penutupan kem kami...den tibala tuk minum mlm...mlmni de kek la..huhu...afnan siap knekn aku g d celit krim kek kt muka aku..byk gler seh...huhuu..mlm pla lepak pantai g smpi jam3...heheh...blk blik je packing..klu packing sok pagi mmg kelam kabut la nnt den de brg2 tgl la..huhuhu

Pantai Cenang


Malam Penutupan


11 nov 2010, kami lmbt bgn g...ni g bez..bas gerak kul 8.15 pg..kami bg kul7.40 pg..nsb bek de org ketuk pintu suh bgn...klu x mmg kne tgl la ni..hahha..ni sume gara2 smlm tdo kul4 lbih la ni..huhu...lps sarapan je kami gerak meninggalkan kediaman kami,Pantai Cenang lps mengucapkan selamat tinggal ngn ayahanda kami..huhu..

Kami d bw ke Makam Mahsuri..ni wanie x msuk la...mhl la..rm5..den masa kne bg 30minit je..huhu..lps je dr makam mahsuri..kami ke Galeri Perdana...d cni kmi msok FOC..nk tau x pe 2???Free Of Charge la...hahha...UTHM tgung...huhu..den kami melihat koleksi2 Tun Mahathir yg hampir 6000 koleksi...wah..mmg ptt la jd muzium..huhu..yg paling menarik perhatiannye adalah bahagian siling yg begitu kreatif n tertarik..mmg power la spe yg design ni..huhu...da abis masa sejam kt cni..kami d bw ke Pekan Kuah pula...d cni kami shoping coklat la...tempat yg d cadangkan coklat paling murah kt cni la..kedai Haji Ismail...slps sejam..kami d bw ke jeti...kami tiba jam2 dan feri kami d jadualkan jam4...lps je letak beg...wanie n asrul trus pnjam kamera madi p Dataran Langkawi...gambr helang la penting..huhu..bru 15minit kt dataran..aku da itam..huhu..mmg panas gler la..kami smpt shoping perfume n beg kt jeti ni..den jam3 kami d minta berkumpul..tamat la episod kami d Pulau Langkawi....

Kami mula bergerak ke Batu Pahat kira2 jam6 ptg...perjalanan yg mengambil masa 12jam ni bermula sekali g...tp sepanjang perjalanan de cte lucu tau..lbih kurang kul12..kami dpt msg dr Tuan Presiden aku..ni msg kami

'aku kn tglkn bas..huhu'
'ko kne tgl? biatr btul?kt mne? den cmnr la?'
'Aah..aku g tandas tgk bas da gerak.huhu..sdh giler..
pastu nasib bek ad polis peronda plus..
skrg ak bru slmt brada dlm bas blik..he2'
'adui na..mmg hebat la ko kn..sume pn x prasan ko xde dlm bas'
'Hebatkn,pengalaman kot..he2..nasib bek ak tau tmpt mcm nie..
kalau org len msti xtau nk wat ape..he2'

afnan2..cmnr la blh ttgl..kecoh bas jap d wat ko..hahhah...mmg hebat la ko...hahha...den kira2 jam5 wanie da smpi bilik...lega rsanya..tp xleh tdo g coz da puas tdo...huhuhu

Makam Mahsuri



Galeri Perdana


Dataran Helang, Langkawi


Jeti Pulau Langkawi